Movano – ervaringen

Na twee jaar gebruik zijn enkele ervaringen de moeite van het delen waard.

Stroomvoorziening

We hadden wat aanloopproblemen door een installatiefout (omvormer van het zonnepaneel op 24V ingesteld i.p.v. 12 V). De accu kon daar niet tegen en is door de installateur vervangen. Ook verliep het opladen van de huishoudaccu vanuit onze Euro5-motor niet goed. Het BS160 relais is daarom vervangen door een 50A Buck-Boost DC/DC converter en om nu beter in de gaten te houden hoe de energievoorziening verloopt hebben we ook een Victron accumonitor geïnstalleerd.

Het resultaat: Net als met onze vorige camper hebben we altijd ruim voldoende acculading: de monitor heeft na een jaar nog niet onder de 85% gestaan Een stopcontact hebben we dus nooit nodig.

Waterpomp

Vrijwel vanaf het begin bleef de Shurflo Whisperking waterpomp slagen maken als de kraan dichtstond. Dat kan te maken hebben met een lekkende leiding, maar daarvan was geen sprake. Een tijdlang hebben we ons beholpen met het elke keer na gebruik uitschakelen van de pomp, maar nu heb ik, na overleg met De Wit, onder garantie het membraan (“valve kit”) vervangen. Een kwartiertje werk en de pomp doet het onberispelijk!

Zandladders

Het komt maar heel weinig voor, maar af en toe kom je toch een keertje vast te zitten. Onze voorzieningen daarvoor zijn: zandladders en een tweedehands sleeplint, allebei afkomstig uit de 4×4 wereld. Voor de zekerheid ook sneeuwkettingen, die niet alleen in de sneeuw, maar ook in modder hun dienst kunnen bewijzen.  Ook mede-camperaars hebben van onze uitrusting kunnen profiteren.

 

Brandstofverbruik

Onze Renault Master haalde vaak een brandstofverbruik van 1 op 12, maar dat is voor de modernere Opel Movano teveel gevraagd. Verder dan 1 op 11 komen we niet.

APK

Op onze zitbank zit je gewoon in de rijrichting en het is overduidelijk niet toegestaan om hiervan tijdens het rijden gebruik te maken. Het is ook vrijwel ondoenlijk om hiervoor aan de RDW-keuringseisen te voldoen. We rijden daarom dus nooit met meer dan twee personen in de bus. Maar, voor de APK-keurmeester was dit niet genoeg: volgens zijn meest recente instructies mag er geen bank aanwezig zijn, die niet aan de eisen voldoet. Na enig wikken en wegen vonden we de volgende oplossing: als ik bij de APK de rugleuning van de bank opklap (slaapstand), is de bank geen bank meer. Het probleem van de keurmeester is dan opgelost. Verder commentaar laten we maar achterwege.

Bevestigingen

In mijn vorige bus was het plaatmateriaal  voor de wandbekleding e.d. bevestigd met tellerkopschroeven. Deze keer heb ik gekozen voor bouten en blindklinkmoeren. Dat is uitstekend bevallen. Een beetje ervaring helpt (hoe hard trek ik mijn blindklinkmoeren vast). Deze moeren blijken niet alleen geschikt voor gebruik in de carrosserie van de bus, maar ook in het houten plaatmateriaal. In een metalen plaat trekken ze zich aan de achterkant van de plaat ongeveer zo vast als een popnagel. In een houten plaat zitten ze vast doordat ze uitzetten en dan rondom klem zitten. Dat blijkt een prettige bevestiging te zijn voor bijv. scharnieren. Houtschroefjes in een 15 mm plaat zijn net een beetje onhandig. Bovendien kunnen boutjes er net zo vaak in- en uitgedraaid worden als je wilt, zonder aan bevestigingskracht te verliezen.